Friday, January 30, 2009

Lawak + sengal ***

Kali ni aku nak gunakan FOB, untuk cerita lawak kambing ckt..izinkan saya yer admin =)

Aku berasa nak tergelak kambing bila baca entry di blog razor, berkenaan entry sengal beliau tu..tiba-tiba aku teringat satu stry yg berlaku lbh kurang 6 bulan lepas.

Mcm ni satu hari aku k jaga satu pemeran untuk faculty aku di UKM, n aku kenal dgn sorang bro yg melapak kat area pameran tu..dia sapa aku, aku layan jer.umurnya lbh kurang 25+ n nmpk mcm alim jer, sbb pakai kopiah..dia sembang dgn aku pasal politik ckt, n then pasal computer..aku layan jerlah, sbb 2 bab ni mmg life aku..dijadikan cerita dia mntk tlng aku temankan dia beli notebook kat low yat plaza..aku mmg jenis suka menolong org kalau bab2 komputer ni..maklumlah mmg kalau pasal computer aku jadi ringan tulang n hatiku senang (akibat bnyk mengadap pc)..


Ok lah, aku pun mmg free time tu..dia janji dgn aku 2 minggu lps tu..n sblm hari aku nak g dgn dia , dia ada call aku untuk confirmkan jer..bila dia call, aku rasa mcm pelik jer..sbb dia ckp aku kena btl2 teman dia, sngt bersunggh..katanya dia akan tiba flight dari ***** n thn akn ambik aku kat ukm , nthn lps tu dia nak ke Bangkok..pelik jer bunyinya..ps tu dia ada stry dgn aku dlm hp tu pasal kes anwar..tiba2 dia hijack aku dgn soalan ‘katanya anwar dulu di MCKK mmg ada dengar cerita dia ni *****..aku no coment, sbb aku tak tau apa2 pasal stry dia tu..layan..n dia pesan kat aku suruh pakai smart2 time dia ambk aku..hah?? what the hell..aku bertmbh pelik..


Dan pada hari diajanjikan dia ambk aku kat ukm, dgn limosin klia..bapak terkejut beruk..dia bwk aku g ambk barang dia di kedai*** n than go to kl..dlm perjalanan tu aku rasa lg lain mcm..tiba2 dia tnya pasal baju aku lah, jam akulah, n apa kejadah lagi..siap pegang tangan aku..hai..aku ckp dl hati..ni mmg dah lain macam..sngt2..aku dah panas punggung..nsb baik driver limosin tu tak pndng..tidak lagi dia pelik.. n than, dia ckp dgn aku dia nak singgah hotel kat MID valley untuk letak barang dia..hye..aku ck papa kejadahnya..bukan ke dia ada rumah kat kajang..otak aku seudah dapat signal yg mamat ni jenis******..apa lagi aku harus menyelamtkan diri.hahahahhah =)

Aku bg alsan kat dia, aku nak kena balik awal,ada temujanji.. dia tak jadi g hotel n terus ke lowyat..so aku lepas beli dia ajak aku makan..blh tahan tngk tempat n apa yg dia makan..jenis org kaya2..aku bahan jer..dia blanja..time makan ni satu azab juga..lain mcm jer mata mamat ni..sudah..baik aku blah cepat.. n aku ckp dgn dia member aku dah tunggu kat ukm..so aku suruh dia hantar aku ke Kl sentral..

Tapi celaka sungguh,dia ckp nak check in hotel..dia pun lepak hotel kat area bkt bintang tu..aku malas nak naik..tp kbtln barang dia bnyk..aku kena bawak naik juga..dlm lif,dia ckp why tak nak lepak dgn dia n tidur jer kat hotel, blh tlng ajar di pasal notebook baru tu..aku ckp aku busy(nak mampus kalau aku lepak dgn dia).hahaha dlm lif dia puji aku why kulit dahi aku berkilat licin..n dia touch dahi aku..meremang aku.haha


And thn lepas letak barang dia, aku cpt2 turun..lepas tu aku terus ke kl sentral..mcm haram aku ckp..sah2 mamat ni PLU..buat letih otak aku nak meyelamatkan diri…lepas tu terus dia tak call aku..msg pun tak..tidak sblm tu ada jer..agknya dia frust kot…haha

So itulah antara stry2 yg mcm haram..ada lg..tapi tak payah nak cerita..buat seram bulu tengkuk aku.haha..so moralnya, wahai manusia, jgnlah anda menjadi luar biasa..jadilah manusia biasa..sesunguhnya hidup ni tak lama..Faham2 lah sendiri..sesunguhnya aku lelaki + normal ..kah.kah.kah..=)

12 comments:

Ez the Conspirator said...

I hate la self-censorship.Baru nak feel dah ada **** tu..ish!

agaknya ramai perempuan melayu dah x suka kat lelaki melayu kot..that's why you all terpaksa..ehem ehem!

hik hik!

Deniel Ahmad said...

bukan kat malaysia jer.

.kat negeri mat saleh tu bersepah-sepah jenis songsang sirap ni..

kat tanah malaysia ni pun bnyk jer..kau g jer kat tasik ***** bersepah2 dah mcm zaman nabi luth plak..

n jika dikaji balik mamat yg ehem.ehem ni bukanya cikai ayam..aku tngk hensem mcm brad pit pun ada..kaya,educated

agknya manusia akhir zaman ni semua dah terbalik kot..agknya bnyk makan MSG kot.. ^^,=)

razor said...

ko ingt ni lawak ke tajuk lawak sengal tu. serius, aku bukan tu je. tu je la yang offer aku condo tapi yang pegang2 tu ada gak. mak aih. diorang ni aku tak tau nak cakap la.

berani gila.

rasanya dah banyak dah entry aku pasal pengalaman aku sampai ada budak ym aku tadi, jangan buat lagi. nanti bloggers ingt aku ni jambu sangat. haih.

to Ez, mana2 pun ada. ada chinese man terserempak area jalan ipoh pagi2 lagi, u punya tettt potong kan? bole i tengok. sambil meliuk lintuk. nak kena lempang ke apa?

tapi lu dapat kaya tu beb, haih dapat apple sebijik ke. sony ke. hihi

Chegu Peace said...

Tapi tak salahkan manusia biasa mempunyai pemikiran luar biasa?
Baharulah betul betul boleh jadi pemimpin masyarakat yang benar-benar membawa kemajuan pemikiran masyarakat yang dipimpinnya.

Di Malaysia antara manusia biasa yang berfikiran luar biasa adalah Tun Chedet dan Anwar Ibrahim.

Yang lain senaraikan sendiri suka hati kau.

nami o fish said...

Hishamuddin Rais berfikiran luar biasa,pada aku la.

razor said...

aik...sape nak jawap antara nafsu ko songsang dengan pemikiran ko luar biasa?

haih

Chegu Peace said...

Nafsu songsang pemikiran luar biasa?Oh mu God.Haruskah aku kagum atau simpati dengan orang macam ni?

nami o fish said...

Bang..sepuluh ringgit je bang..boleh la bang..!!hahaha!!

teringat aku member aku yang jadi mangsa maknyah yang disangkanya "perempuan tulen".

hahaha!!!lenkali buatlah seks selamat.hahaha!!jangan buat seks rambang,salah target,merana seumur hidup hahaha!!

Ez the Conspirator said...

Anyway my stands toward homosexuality is this:-

"straight but not narrow".

I seorang yang straight,tapi i hormati sexual orientation orang lain.asalkan dia tak goda i,sudah.

i bukan homophobic anyway..

razor said...

tu la isu sekarang diorang kacau kami. eh bukan sekarang. dulu2 la..

kalau x kacau takpe. mcm kat ofis aku dulu. mmg la depan org cakap 'aku gurau je'. belakang takde orang kalu, 'jom a lepak umah aku' waklu...

tapi kes deniel tu best a, boleh naik limo, pow laptop, apa nak lagi? time dia pegang2 tu cakap period!!

enough!

Deniel Ahmad said...

mcm celaka sorang2 pangkah aku..=)

mksd aku pemikiran luar biasa di sini dari sudut 'nafsu'..

pemikiran luar biasa tanpa guideline membuatkan manusia songsang..songsang sirap limau..

razor said...

hahaha...


pinjam la mac tu...dapat free pakai sorang2..

hehe