Sunday, January 11, 2009

Intifada,Viva La Viva!

Haha,gaduh-gaduh pulak member-member aku.Tapi macam ni la,Nami ada point,Deniel pun ada point.

Sosialis Bolivarism kat Venezuela pun boikot barangan Amerika,halau duta Israel keluar dari Venezuela.Korang mungkin tak tau Venezuela ni la supply teknologi kat Hamas untuk bina rocket Al-Qassam.Pasal tu geng-geng sosialis ni pun ada point.

Pada aku Venezuela negara bukan Islam yang paling banyak tolong Palestine,kalau nak banding negara-negara macam Arab Saudi,UAE dan sebagainya.

Kalau nak ditanya apa fahaman aku,aku jawab "Intifadaism".Aku memang sokong jihad,dan aku mahu negara laknatullah macam Israel dihancurkan.

Dan aku nak negara munafik yang tolong Zionis ni pun dihapuskan.

Mungkin korang tak tau yang bukan Islam pun dah tentang Israel.

Kumpulan Ska-P rock pun tulis lagu Intifada,tanda sokongan kat Palestin.

Pada aku la,kalau setiap negara Islam hantar tak payah ramai,1,000 mujahidin ke Gaza untuk berperang dengan Israel,aku tak banyak cakap,aku pergi dulu.

Aku mungkin orang pertama yang daftar,tapi aku akan pergi.

Aku lebih rela jihad dari hidup sia-sia.

Pasal tu nami cakap,takat bakar patung tapi takde gerakan,baik tak payah.

Nami aku dah kawan dengan dia lama dah.Dia memang jenis cakap lepas,tapi aku tau,selagi orang tak cakap camni,sampai bila-bila orang bakar patung,tapi tak nak lawan.

Ada lebih kurang 20 negara seluruh dunia yang beragama Islam.Kalau hantar 1,000 dah 20,000.

Kalau hantar 10,000?

Daripada kita bakar patung Bush,baik kita bakar Bush!

Dua-dua betul,cuma percanggahan korang ni diharap bukan untuk bunuh membunuh sesama sendiri.

Venezuela yang bukan Islam tu pun dah tolong,kita bila lagi?

Apa-apapun layan la band dari Venezuela ni,Ska-P.

6 comments:

nami o fish said...

haha mesti nko rembat lagu kat myspace aku nih!

hmm..kawan-kawan,bukan tujuan aku nak mengutuk dan menghina orang2 yang membakar patung bush tu,tapi cukup-cukuplah tu.nak menangis pun air mata dah kering.yang mengalir darah pun dah banyak dah.

saudara ahmad cakap "suatu hari nanti kita akan bangun menentang mereka",tapi bila?sampai bila nak macam ni.

now,ramai kawan-kawan kita suka blame sosialis macamlah dorang pun sekongkol dengan zionis.bak kata aril,sosialis bolivarisme di america latin dah banyak tolong hamas,cuma tak pernah dikhabarkan je.

pernah dengar tak perang rahsia kat sempadan colombia-venezuela?US berperang kat situ pasal dikatakan venezuela melatih jihad islam dan hamas dalam perang gerila di situ.

now jangan cakap venezuela pun musuh islam just because dia bukan islam.

mungkin agama dia berlainan,tetapi dia ada membantu kita,itu pun bagus la.

pernah dengar kisah raja habsyah nagasyi tak?seorang raja kristian yang membantu umat islam yang diserang arab quraisy?

sekarang,rebel sosialis macam zapatistas dan bolivarisme macam ikhwanul muslimin jugak,mereka bergerak untuk hancurkan imperialis amerika.

macam aril cakap,"yang bukan islam pun dah tentang israel".

bila lagi nak bangun kawan-kawan.

inilah masanya.takkan nak bakar patung lagi.sekarang tempatkan orang-orang kita di perbatasan,perang akan tiba,demi islam dan keamanan.

keyword kita ialah aman di gaza.beri mereka satu kuasa yang menggerunkan,beri mereka ultimatum.

bukan hanya membakar patung atau bendera - apatah lagi mengumpul tandatangan.sekarang masanya kita lakukan perancangan.

usir raja-raja dan putera-putera raja yang korup itu dari pemerintahan islam.suruh rakyat bangun dan tentang.

subliminal dan adrenalin kita harus ada darah menentang korup ni,kawan-kawan!

Deniel Ahmad said...

kau ckp tu bro..
aku setuju dan tiada yg tak btl..

cuma tulah bro..nak bersatu tu..bilalah n bgaimana?...

aku sedih sbb nilah...

negara sprt venezula,cuba antara negara2 yang telus dlm bab ni atas dasar perikemanusian..

negara islam..mcm hempeh..

tp masalahnya di sini pal,,kita rakyat2 bwhn cuba nak membanu dan berubah..but the point is..PEMIMPIN KITA...KITA NAK BERUBAH DAN MEMBANTU DLM ERTI KATA YANG bro nami and Aril sarankan mmg perlkn kerjasama semua pihak..yang plng diperlukan adlh pemimpin atasan antara negara2 islam..sbb power terletak di atas mereka ini..

tu yg aku ckp rkyt mcm kita ni blh berdemo,sign,boikot..tu jer yg mampu..yg lbh2 tu bkan tak boleh, tp still perlukan pemimpin kita untuk guide..tahts the point..tp pemimpin mcm hempeh plak..bnyk jaga periuk nasi..

pndpt aril n nami tentng boikot ,bakar aku setuju dari sudut prindip dan dasrnya..cuma aku hnya hndk katakan bhw, buat masa ini, buat ketika kemunck peperngn, dan buat saaat ini,sekurgnya bakar,boikot,dan demo adlh tindkn pecisan yang masih blh diambil oleh kita rakyat maheran yang tiada apa2...tu jer yg kemampuan kita..nmpk mcm tak der kesan..btl..tp the point is, ity yg termampu dlm sehari dua ni..dlm erti kata lain 'respon' awal..

ok for nami n aril, i hormat dan setuju dgn pendapat u dari sdt dasar dan prinsipnya..cuma mari sama2 kita mendesak dgn cara kita masing2 akan pemimpin kita agar segera menyelesaikan semua ini..sbb itulah antara medium yg terbaik..konteks negara hari ini,pemimpin sumber kuasa dan tindkn...kita rakyat hnya boleh mendesak dan membuat perubahan2 dari sudut sikap,kesedaran dan tindakan2 sokongan..

Ahmad said...

Saudara Aril Cantona,

Buat apa kalau nak bakar Bush terus semua orang boleh cakap macam tu.
Kenapa nak kena bunuh Bush tu? Takde maknanya kalau kita bunuh dia kita pulak dapat dosa.

Kalau saudara betul nak bakar dia, saudara tak serik ke dengan tindakan Osama Laden yang melancarkan serangan 11 September 2001 tu?

Kalau benar saudara terlintas nak buat begitu, saudara tak fikir ke tindakan saudara ni menambahkan dan mencemarkan nama buruk orang Islam?

Lebih baik saudara berfikir sebelum bicara.


"saudara ahmad cakap "suatu hari nanti kita akan bangun menentang mereka",tapi bila?sampai bila nak macam ni."

saudara nami o fish sebenarnya anda sendiri tidak peka bahawa penentangan terhadap Israel semakin jelas dan nyata di seluruh dunia?Sa Apakah anda tidak sedar?

Sesungguhnya Israel hanya menang sekarang tetapi tidak di akhir zaman di mana kelak mereka akan menerima bencana kerana kezaliman mereka.

Ramai kaum yang derhaka sudah dimusnahkan Allah. Dan mereka ini tidak akan terlepas.

Di antara tujuh lapis neraka ada neraka khas untuk Yahudi di mana mereka bakal jadi penghuni untuk selama-lamanya

E the Prototype Robot said...

Ahmad,

Muntazer al Zaidi dah baling kasut kat Bush.Itu bermakna Bush tak kebal macam you sangka.

Well..I rasa ramai yang kat sini marah dengan statement I pasal boycott tu.Maybe truth hurts.Yup,truth hurts.

Tapi dalam perkara macam ni,I rasa Nami bukan tak peka,tapi dia nak orang peka lagi.

Anyway maybe bolivar socialism macam venezuela dah mula menolong hamas,tapi it seems umat islam kat palestin tu sendiri tak nak bersatu.fatah still attack hamas.

pasal tu i cakap,tak perlu jadi extreme sampai berbunuh-bunuh.And I pernah cakap tentang Persekutuan Ahli Kitab Sedunia,dimana agama Islam,Kristian dan Judaism berbincang,dan bukan berperang.

Itu lebih baik dari mengangkat senjata,Nami dan Aril.Tapi itu la,Deniel pun cakap,Zionis bukan kumpulan yang boleh dibawa berbincang.

Hmm..dilema.

nagamerah said...

lebih kurang cam aku cakap la... bakar org lagi bagus... huhu...

Pria Lembayung said...

Sudahla en.Ahmad tak guna hendak berbalah tetapi bilangan orang Palestin menjadi mangsa bertambah pun kita tak dapat selesaikan.