Friday, January 9, 2009

kEAmANAN bAGI pENGGAnAS iSrAEL

DEFINISI 'KEAMANAN' BAGI PENGGANAS ZIONIS ISRAEL
-CLICK HERE-
aND hERE

7 comments:

nagamerah said...

x sanggup nak tengok...

The Masterpeace of Malaysia said...

Nak salahkan Israel Zionis je tak cukup. Mesir, Arab Saudi,Jordan, Qatar, Emiriah Arab bersatu adalah negara Islam di benua Arab yang sokong AS sebab ada kepentingan mereka dengan negara

Yang sokong Palestin-Hammas cuma Libya, Iran dan Siria je. Negara2 ini terus dilabelkan pengganas.

Cuba kalau negara2 Islam ni bersatu mamposla Zionis-Israel.

Kesedaran memang takkan dapat dilihat pada masa sekarang oleh segelintir mereka ni,

tapi pada maka akan datang aku yakin semuanya berubah.

Kita tunggu akan janji Allah itupun kalau kita masih sempat hidup waktu itu.

Deniel Ahmad said...

kitaq berdoa dan berusahalah setkat yang termampu..

Semoga penderitaan ini akan berakhir..

E the Prototype Robot said...

It's Syria.

Anyway,kalau Qabil tak bunuh Habil at the first place,I think it won't be war.

War is the ugliness of mankind.

We love to war--even though our mouth despise to say it.

All of you just focusing what happen in Gaza,I guess you'll never mention Congo Republic Civil War which lasts around 14 years.

You never mention war in Southern Columbia,Southern Mexico and Papua in Indonesia.

Why?Because all of you only think only Muslims being slaugtered by the Jew.

It's wrong for Israel to kill innocent people in Gaza,but so does it's wrong for Hutu to kill Tutsi people in Congo and Rwanda,it's wrong for Indonesian to kill aboriginal people in Papua Province.

And to accept backlash against Israel is the only way to peace,come on,you'll never win a war with rocks against latest laser guided missile technology.

Before I end my "disturbing speech",let us reflect ourselves with this quotes,

"I don't know what weapon they will use in World War 3,but I know they will use stone and sticks in World War 4."-Albert Einstein.

"There's no civil at war anyway"-Gun and Roses.

"We don't need guns and weapon to protect each other-we need love"-Sherina Ellyana.

Ahmad said...

Yelah memang banyak peperangan dalam dunia ni di sejarah tapi budak-bduak ni sebut yang dari dulu sampai sekarang tak de kesudahannya, perang di Gaza.

Daripada sekadar bercakap peristiwa lepas baik fikirkan cara penyelesaiannya.

Isu ini paling menyerlah dan menonjol dalam sejarah perang perdaraban manusia.

Jangan anda nak persoalkan kenapa bebudak ni tak mau ulas Southern Columbia,Southern Mexico dan Papua di Indonesia.

Selagi perang Israe-Palestin tak selesai mereka akan terus bercakap mengenainya.

Perang-perang yang lain itu adalah sejarah yang walaupun tidak ada kaitan tapi persamaannya di sini keganasan tetap terjadi.

Biarlah budak-budak ni cakap pasal Palrstin-Israel sebab ini yang belum selesai.

Yang dah habis tu tak perlu diungkitkan lagi sebab bukan semua orang nak ingat setiap peperangan sepanjang tahun.

Yang saya tau anda memang mengambil jurusan subjek ini di universiti jadi memang kamu patut tau.

Jangan salahkan orang lain kalau mereka tak ulas tentang sejarah peperangan dari negara-negara lain

kitaq berdoa dan berusahalah setkat yang termampu..

Semoga penderitaan ini akan berakhir..

Kamu kena faham orang lain Blogger E the Prototype Robot

Deniel Ahmad said...

Anyway,kalau Qabil tak bunuh Habil at the first place,I think it won't be war.

ini apa punya teori????
maaf, boleh guna teori yang 'bijak' sedikit

Deniel Ahmad said...

bak kata pepatah melayu,
kera di hutan disusukan, anak di rumah mati kelaparan..

kami nmpk,dengat ,dan jelas apa yang berlaku di palestine..maka kami bnyk bertindak dan berfikir soal ni.mereke saudara kami..maka tak salah kan kami menyoalkan dan ambik tahu dan bertindak...

soal perang di lain tu,bukan kami tak soalkan..kami tak pilih bulu..tapi dah di gaza ni pun tak selesai,nak fikir yang disana masih blm mampu..nnt yang didukung keciciran, yang dikejar keciciran..


maaf saya ingin bertanya ..di canada tak der subjek yang mengajar student berdebat or mengeluarkan pendapat dan memahami isu???tiada??maaf anad sering tersasar dlm soal perbincngan sebegini..