Friday, January 30, 2009

Janganlah reject lelaki Melayu, pleesss....





Aku mewakili lelaki Melayu yang masih dara di seluruh nusantara merayu kepada seluruh wanita di dunia yang masih bujang supaya tidak mereject</span>lelaki Melayu.

Berikan kami peluang untuk menebus kesilapan kami wahai wanita. Janganlah kami terus disisih semata-mata kami tidak cukup romantik. Sebenarnya kami bukan bermakna tak cukup romantik maka kami tak sayang wanita tak ambil berat langsung pasal wanita.

Tak bermakna kami tak romantik macam mat Bangla, orang puteh terutamanya orang Perancis, kami ni direject bila mahu melamar wanita.

Secara peribadi aku tak rasa aku ni romantik sangat pun. Walaupun perempuan yang kahwin dengan lelaki Melayu ni kebanyakannya bahagia hingga ke akhir hayat dan jarang berlaku perceraian, tatapi aku tau masih ada ramai wanita walaupun dah jadi orang lama tapi masih mendahagakan belaian romantik sang lelaki.

Secara peribadinya aku akui kelemahanku sebagai lelaki Melayu jadi janganlah menolak kami kali ini sehingga memilih lelaki import. Terutamanya kepada wanita Melayu.

Ini ada mahasiswi IPTA tempatan bebaru ni dilaporkan ikut lelaki Bangla, sampai sanggup menghilangkan diri daripada mak bapak sebab nak ikut 'Datuk Shah Rukh Khan'

Kepada wanita sekali lagi ku merayu janganlah reject lelaki Melayu lepas ni maafkan kami berikan kami peluang kedua kalau kami melamar anda takkanlah kami nak tunjuk perasaan pulak.?

Malulah kami.



Aku rasa tak mustahil aku boleh usulkan kepada PM Abdullah Badawi, ataupun penggantinya sama ada Anwar Ibrahim atau Najib Razak supaya melancarkan 'Kempen lelaki Melayu mesti romantik' kepada pasangan mereka sama ada ketika mahu mengorat, sedang bercinta, mahu meminang atau sudah bercicit piut, kena romantik jugak!


Aku tak menolak kalau sifat romantik tu nak kena ada tandatangan akurjanji pulak, kalau tak ikut boleh bawa ke mahkamah.

Tapi kalau soal macam ni pun nak dakwa ke mahkamah syariah maka rentikanlah buat gelak dek tok khadi je.

Aku rasa tok khadi, pegawai Jakim yang berkaitan kahwin-kahwin ni akan resign ataupun mintak bersara awal sebab selalu terima aduan kes."Suami saya tak cukup romantik sebab dia tak tau apa makna perkataan romantik. Saya tanya dia tak boleh jawab apa itu romantik,"

Maka dengan itu tiada lagi ustaz nak kerja dalam bab nikah kahwin ni sebab merajuk bini dia pun ngadu tak cukup romantik. Hwa hwa hwa!


Tapi aku tetap janji nak jadi lelaki romantik. Tapi apa gunanya aku berjanji sebab aku tak kahwin lagi! Aku tak boleh laksanakan janjiku selagi aku belum kahwin!

Ada sape pempuan nak kahwin dengan aku? Aku janji nak jadi romantik ni!

Sorila aku ni baru selesema belum makan ubat lagi, itiu semalam hari ni belum lagi. Sebab aku kena hujan kelmarin masa balik kampung itu yang aku rasa nak demam pun ada!

11 comments:

razor said...

ko ni klaka la.

nanti aku tanya kawan aku yang suka membebel tu. kalau2 dia tak jadi kawen ke ape.

hehehe

Chegu Peace said...

Ntahlah mungkin sebab frust sebab terlepas tengok Raja Lawak Astro minggu ni.

Ez the Conspirator said...

i x cakap i reject lelaki melayu.

ada apa lelaki melayu yang nice for me.

i bukannya nak reject or what,cuma i rimas tengok typical malay guys ni.

dalam myspace berlambak message "hi..leh kenal..","hi cuteeeeeeeeyy comellll laa awak.."

duh!you all suka downgrade status you.

i x mintak la hari-hari setiap malam nak dengar petikan guitar sebelum i tidur.or wish good night in poetic versions.itu kira bonus la.

i nak lelaki melayu ni pandai,you guys faham tak?bukan sekadar ego menggunung tu,tapi ego tu dengan pandai sekali.

you all cakap you all pemimpin.kalau you all x pandai,cakap besar berlagak je,macam mana nak memimpin?

bila cakap pasal kepimpinan,cakap sunnah lelaki kena jadi leader.perempuan tak boleh jadi leader.tapi dah kalau lelaki takde ability,macam mana nak lead?

tak semestinya you kena beli PhD baru orang nak iktiraf you pandai..

Chegu Peace said...

Itulah Dr.Ahmad disebabkan Dr semua lelaki Melayu sudah dimarahi.

Walaupun aku tidak melakukan seperti mana lelaki yang bagi SMS kat Ezrin tetapi sebagai seorang yang bersaudara seagama dan kaum dengan mereka aku malu jugak.

Sekurang-kurangnya kena jugak tempias padaku sebab aku ni saudara seagama dan sebangsa mereka walaupun aku sendiri tak buat.

Kepada lelaki Melayu yang berperangai macam itu tolong ubahlah perangai korang.

Jangan disebabkan kerana korang kami lelaki Melayu yang baik ni juga dapat nama yang busuk.

We`re no perfect so please change our attitude and please think our pride.

Peace for all!

Deniel Ahmad said...

Lelaki melayu???

perempuan melayu???

lelaki Melayu mix???

Perempuan Melayu mix???

dulu aku pernah nak ada Gf chinise..tapi tak jodoh lagi..

Ada beberap 'kelebihan' perempuan cina..Nnt aku buat entry =)

Deniel Ahmad said...

Ez cakap "i x cakap i reject lelaki melayu.

ada apa lelaki melayu yang nice for me."

woi hafiz, aku rasa mcm kau jer lelaki melayu yg dimaksdkn di atas =) haha

razor said...

alamak...mati2 aku ingt aku tadi


*frust

haha

Deniel Ahmad said...

razor..aku fikirkan adakah kemungkinan ayat ez "i x cakap i reject lelaki melayu.ada apa lelaki melayu yang nice for me." tu mgkn ditujukan kpd aku?

nmn aku pasti aku bukanlah orgnya.Mgkn kau blh cuba, si pria lembayung tu pun blh tahan juga cucuk angin.. hahaha ^^,=)

hanisya said...

Camne tak reject?nk sebut "sayang" pun susah.asyik2 sebut "rindu" je,dah bertahun dah.

hanisya said...

Kenapa kan,guys r weird,kan senang direct kata nak serius ke taknak.ini tidak,buat org tertanya-tanya.im just fed up wth my rship with malay guys.they r not proactive,tak mcm indian,chinese n other mixed blood malay guys.till now i dunno my status wth my malay guy,so dumb lembab mcm kura2.tade wawasan ke?can somebody pls help me?

izzat said...

Xde ke lelaki melayu terakhir kahwin dengan mat salleh even sorang pun xde