Saturday, November 1, 2008

Maradona,The Living Legend



Hari ni aku nak stop sekejap cerita pasal politik,pasal aku nak khabarkan berita gembira kepada semua peminat2 team Argentina.(Maradona ni pun actually terkenal dengan semangat bintang merah dia,pasal dia tattoo gambar Che,kawan baik ngan Fidel Castro,Hugo Chavez),tapi kita cakap pasal bola je.

LEGEND DIEGO MARADONA IS ARGENTINA NATIONAL COACH!

Satu kegembiraan buat diri aku yang dah lama admire dengan kebolehan dia selaku player paling power yang pernah aku kenal.Lupakan Ronaldo,ini ada lagi otai..haha!

Walaupun die tak pernah main untuk Manchester United,aku follow Maradona sejak FIFA World Cup 1990 kat Itali.Time tu aku 6 tahun.Aku ingat lagi baju Argentina masa aku kecip dulu,dan dia memang inspirasi aku.

Walaupun kecoh-kecoh dia pernah gunakan dadah dulu,tapi pada aku,dia tetap legend.

Dan hari ni,dia menjadi manager Argentina untuk FIFA World Cup 2010.

Supaya Argentina menang World Cup nanti.Messi,Aguero,Mascherano,Tevez...mantap!

4 comments:

E the Prototype Robot said...

jaring gol pakai tangan...legend konon.

italia!

Mata Rakyat said...

Maradon bila nak buat kelab bola sepak sendiri?

Maradona Organisation Football Club?hehe pepandai je anagn-angan aku takpela kan Teh Tarik kata angan-angan bagus. Terpulangla samada jadi atau tak.

PERUNDANG said...

otai bola sepak yg masih tiada tandigannya..

tp aku pelik btk, pasal boroi sngt skrng otai ni =)

hehe

E the Prototype Robot said...

Hafiz,Maradona manager bolasepak kebangsaan Argentina.

bukan buat kelab sendiri.

Sekali-sekala ambil tau pasal sukan jugak,hafiz.

Lewis Hamilton juara.Gembiranya!