Saturday, November 29, 2008

2 Artikel bukti golongan PAS pentingkan diri sendiri.

Artikel 1

Artikel 2


Seperti yang sering saya katakan dalam blog-blog saya selama ini,mereka ini sebenarnya tidak memahami apa erti Islam yang sebenarnya.Mereka cuma inginkan kuasa,dan mahu menguasai orang lain.Orang-orang PAS tidak ubah seperti orang-orang UMNO yang ingin menegakkan ketuanan Melayu.Orang-orang PAS ingin menegakkan Ketuanan Islam.

Masalah akan berlaku sekiranya orang bertopengkan agama untuk kepentingan politik.Sama seperti Parti Bharatiya Janata yang pernah menguasai India satu ketika dulu.Mereka ingin mengenepikan orang-orang selain orang Hindu di India.Di India,20 peratus rakyatnya adalah Muslim,bermakna 230 juta orang.Tetapi,parti Bharatiya Janata ini tidak mempedulikan suara 230 juta orang ini,sebaliknya merobohkan masjid Babri di sana.Akibatnya,terbentuklah golongan-golongan pengganas seperti Mujahideen Deccan yang menghuru-harakan Mumbai 2 hari lepas.

Jadi,bring back to Malaysia.Kalau sekiranya Parti PAS menang pilihanraya nanti,apakah satu hari nanti kuil atau tokong akan dirobohkan,semata-mata mahu membina masjid?3 daripada 5 negeri Pakatan Rakyat dipimpin oleh PAS,tetapi kelihatan seperti ada terlalu banyak "hiccups" daripada mereka ini.Isu kemiskinan di Kelantan tidak pernah selesai,isu babi di Kedah dan isu pembahagian kuasa PAS-PKR-DAP dalam kerajaan negeri di Perak.PAS dilihat begitu mementingkan diri sendiri dengan "agenda Islam"nya.

Artikel 2 jelas menunjukkan perkara itu.Dan PAS jelas mahu menunjukkan keegoan mereka dalam Pakatan Rakyat dengan isu-isu seperti Jom Heboh dan sebagainya.Seolah-olah mahu menunjukkan mereka ini jaguh bagi isu-isu keruntuhan moral.Abang saya Shahril pernah berkata 80 peratus dari VCD lucah Melayu,atau 3gp,you'll name it,'pelakon-pelakon' nya dari negeri Kelantan.Apakah itu bukti kejaguhan PAS dalam isu moral?

Dan terdapat banyak hipokrasi dalam kepimpinan PAS sekarang ini.Di depan DAP atau PKR mereka senyum seolah-olah mereka bersepakat dalam mewujudkan kerajaan,tetapi dalam persidangan PAS,ada suara-suara yang egois dan mahu terus menjadikan mereka yang mengetuai Pakatan Rakyat,PKR dan DAP hanya mengikut.

Di negeri Alberta,Canada ini,Lieutenant Governor kami ialah Norman Wong,seorang berbangsa Cina.Sekalipun negeri Alberta ini terkenal dengan konservatifnya,malah kawasan Parlimen saya diwakili oleh Perdana Menteri Konservatif Stephen Harper,tetapi kami masih boleh menerima seorang Cina untuk menjadi Lieutenant Governor kami.

Dan saya berani jamin,kamu semua orang Malaysia bermasalah sekiranya dipimpin oleh seorang dari bangsa Cina atau India.

Di India sendiri,selepas kekalahan Parti Bharatiya Janata di tangan Parti Kongres,Parti Kongres pimpinan Sonia Gandhi tidak teragak-agak memilih A.J.P Kalam sebagai Presiden India,walaupun dia seorang Muslim.Di Peru,mereka tidak mempunyai masalah menjadikan Alberto Fujimori sebagai Presiden satu ketika dulu.Jadi,isu Barack Obama menjadi Presiden sebenarnya tiada isu langsung.

Jadi,kalau kamu semua masih lagi nak menyuarakan isu Islam lebih banyak dari isu kemanusiaan itu sendiri,kerana itu Islam tidak akan boleh maju sampai bila-bila pun,kalau attitude kamu masih self-centered,pentingkan kaum,agama sendiri.

Jangan dilihat masalah di Gaza itu masalah yang besar,di Republic Congo masih lagi berlaku kemiskinan.2 bayi setiap hari mati kebuluran,berjuta-juta rakyat sudah mati,dan mereka bukannya Islam pun.

Oleh itu Parti Bharatiya Janata yang extreme Hindu,Parti PAS yang extreme Islam,dan Parti Likud yang extreme Judaism ini akan terus mencetuskan kehuru-haraan dalam politik manusia.Oleh itu Mustapha Attartuk memilih sekularisme untuk mentadbir Turki.Kenapa?Kerana pemimpin-pemimpin khalifah sebelum itu telah menyalahgunakan agama untuk kepentingan mereka sendiri.Kerana khalifah-khalifah sebelum itu menyimpan ramai gundik di harem-harem mereka,tetapi di depan rakyat,mereka berkata mereka ketua agama Islam.

Di Vatican sendiri orang-orang bawahan Pope pun amalkan rasuah.Di Mekah,begitu ramai kemiskinan yang di depan mata.Di jalan-jalan berdebu di hadapan Masjidil Haram,ramai yang meminta sedekah,dan meminta ihsan umat Islam yang menunaikan haji atau umrah.Apakah di kota suci itu,tidak ada orang yang mahu membela mereka?Sedangkan raja-raja di Saudi Arabia itu terus bermewah-mewahan dengan harta-harta petroleum mereka.Apa tindakan mereka bila mereka mendapat jawatan "Penjaga Dua Masjid Suci"?

Wanita-wanita di Saudi Arabia tidak dibenarkan keluar tanpa lelaki,tetapi puteri-puteri raja di sana terus bersuka-ria di Paris atau di Milan,tanpa segan silu,ada yang terus menikmati champagne dan wine.

Kesimpulan dari artikel saya yang panjang ini,jangan jadi hipokrit.

10 comments:

keadilan said...

Perjuangan Pas adalah perjuangan yang paling murni, iaitu berlandaskan Islam.

Mereka tak layak digelar extremis Islam sebab mereka tak gunakan senjata seperti al-Qaeda.

Mereka memang nak laksanakan Negara Islam tetapi gagal kerana terpaksa menghadapi demokrasi.

MRM bangga dengan Pas tetapi simpati kerana terppaksa berhadapan dengan realiti poltik Malaysia yang tak benarkan Pas nak tubuhkan negara Islam.

Malaysia takde amsalah kalau Cina dan India perintah asalkan beragama Islam. Itu MRM sokong.

Islam akan tetap maju kerana agama Allah pasti Allah akan tolong kami yang mahukannya memberi ruang. Allah akan menolong orang Islam dan mempermudahkan usaha murni orang Islam untuk menegakkan sisitem pemerintahan Islam yang wajib ke atas negara yang nagku negara Islam.

Arab Saudi ada Hukum Hudud tapi masih amalkan monarki, dan bank mereka masih amalkan riba.


Justeru itu usaha ke arah pemerintahan Khilafah sedunia adalah yang terbaik sekali mengatasi kekuranglengkapan Pas dalam memperjuangkan Islam.

Hanya Khilafah yang boleh lunaskan hasrat Pas.

MRM akan terangkan dalam post seterusnya.

E the Prototype Robot said...

Malaysia takde amsalah kalau Cina dan India perintah asalkan beragama Islam. Itu MRM sokong.


That's statement is wrong.You cuba tanya 800 juta rakyat India yang bukan beragama Islam,boleh menerima A.J.P Kalam as President?

Kenapa Malaysia tak boleh?

Bukan Malaysia dah ada Agong yang boleh protect agama?Buat apa bayar sekian ribu kat Agong kalau dia tak boleh buat apa2.

Democracy is from people,by people,to people.

Undang-undang semut wajar dilaksanakan kepada semut.Undang-undang hutan wajar dilaksanakan kepada haiwan yang menghuni hutan.Undang-undang manusia untuk manusia.

Kalau MRM boleh kata Islam akan tetap maju kerana agama Allah pasti Allah akan tolong,orang Zionist Judaism pun boleh cakap Yahweh akan tolong,Hindu akan berkata Dewa Krisnha akan tolong,Kristian akan berkata Jesus akan tolong.

Hanya Khilafah yang boleh lunaskan hasrat PAS.HAHAHAHA!You're joking me,right?Kalau tak,kenapa la setiap tahun pilihanraya,PAS asyik print poster undilah PAS?Bukankah tu sistem demokrasi?

Pemerintahan khilafah sedunia?That's another joke.Bagaimana dengan rabbi2 Yahudi?paderi2 Kristian?Sami-sami Hindu?Dorang takde words to say ke?

MRM,open your mind.KHILAFAH ALREADY FAILED US TURKISH!KHILAFAH FAILS BECAUSE THOSE KHALIFAH WHO RULES,MISUSED THEIR POWER,FOR WOMEN IN THEIR HAREM.

Masa pemerintahan khilafah Turki Uthmaniyyah,khalifah-khalifah ini akan pergi ke kota Istanbul untuk mencari ratu gelek.Tapi bila di depan rakyat,memberi khutbah dan menjadi imam.

Oooh,and then ada yang cakap,"eh,zaman Islam,Arab maju,Eropah mundur..",memang betul.Tapi zaman itu zaman kehancuran Rom,berpecah belah kerana fanatik terhadap agama Kristian,di Eropah.Siapa menentang Pope dianggap menentang Kristian.Sama dengan keadaan Islam sekarang,siapa menentang mufti,bermakna menentang Islam..

Saya beragama Islam.Tapi agama saya hanya untuk peribadi saya.Dosa pahala di tangan Allah.We are no angels,MRM.

Menasihatkan orang itu bukan perkara yang salah,tetapi menasihatkan orang tanpa pengetahuan yang dalam,hanya akan terus mencetus kekeliruan.

Mufti bukan Nabi,macam dalam golongan Kristian berkata,Pope bukan St Peter.

E the Prototype Robot said...

Mereka memang nak laksanakan Negara Islam tetapi gagal kerana terpaksa menghadapi demokrasi.

Siapa yang paksa?
Kalau terpaksa tu,tak payah la tubuh parti,kan?Siapa yang paksa PAS tubuhkan parti ntah..

Mereka tak layak digelar extremis Islam sebab mereka tak gunakan senjata seperti al-Qaeda.

Anda tahukah apa itu extremist?Extremist itu merupakan satu fahaman yang berlebih-lebihan.Tetapi ia tak sama dengan religious terrorism,macam Jewish macam Jewish Defense League,Gush Emunem,Irgun.

Extremist ini lebih merupakan sebuah gerakan politik,macam di Perancis,Front National,ataupun PAS kalau kat Malaysia.Tujuannya,bagi penguasaan penuh sesuatu entiti,sama ada bangsa,fahaman ataupun agama.

Religious terrorism macam al-Qaeda,Taliban,Mujahideen Deccan.Mereka ini seperti encounter mereka Irgun,menggunakan senjata.

Tapi extremist macam Parti Likud,tidak menggunakan senjata,sebaliknya menggunakan kuasa yang ada untuk menggerakkan kuasa tentera yang mempunyai senjata.

MRM bangga dengan Pas tetapi simpati kerana terppaksa berhadapan dengan realiti poltik Malaysia yang tak benarkan Pas nak tubuhkan negara Islam.

apakah selama ini dalam Perlembagaan dah tertulis ke negara ni negara Islam?Tapi bila sebut hak ketuanan Melayu,MRM sokong ia wajar dikekalkan.Maknanya apa perlembagaan Malaysia bagi MRM?

nak negara Islam macam mana?apa definisi negara Islam?Pasal pada saya,negara ialah sempadan,tanah,rakyat dan pentadbiran.Ooh,pentadbiran Islam.Siapa yang jadi pemerintah?Ooh,mufti-mufti yang layak dijadi khalifah.Oooh,mana nak campak raja-raja tu?Tadi kata nak mempertahankan ketuanan Melayu?

menegakkan sisitem pemerintahan Islam yang wajib ke atas negara yang nagku negara Islam.

OK,sekarang ni MRM nak negara Islam.Pentadbiran Islam.MRM tak fikir ke non muslim kata apa?In the end,kena balik kepada pangkal asal-demokrasi.Orang takkan menerima sesuatu dengan paksaan.

Accept the fact,these pak haji yang pakai kopiah suka cakap kuat-kuat ni,sebenarnya gilakan kuasa je.

keadilan said...

1.OK,sekarang ni MRM nak negara Islam.Pentadbiran Islam.MRM tak fikir ke non muslim kata apa?In the end,kena balik kepada pangkal asal-demokrasi.Orang takkan menerima sesuatu dengan paksaan.


- Non-Muslim akan didakwahkan tentang negara Islam dan menawarkan mereka sertai Islam, kalau tak mau takde paksaan. Pemerintahan Islam takkan tindak hak asasi orang bukan Islam.


2.apakah selama ini dalam Perlembagaan dah tertulis ke negara ni negara Islam?Tapi bila sebut hak ketuanan Melayu,MRM sokong ia wajar dikekalkan.Maknanya apa perlembagaan Malaysia bagi MRM?

-MRM tidak sokong Ketuanan melayu tetapi MRM sokong pemerintahan khilafah Islam

3.nak negara Islam macam mana?apa definisi negara Islam?Pasal pada saya,negara ialah sempadan,tanah,rakyat dan pentadbiran.Ooh,pentadbiran Islam.Siapa yang jadi pemerintah?Ooh,mufti-mufti yang layak dijadi khalifah.Oooh,mana nak campak raja-raja tu?Tadi kata nak mempertahankan ketuanan Melayu?

-Harus diingat pemerintahan khalifah sedunia takde Raja, kalau adapun tak diikhtiraf bila khalifah perintah. Khlaifah cuma seorang dalam dunia ni yang nak amalkan kukum ALLAH

4. Extremist ini lebih merupakan sebuah gerakan politik,macam di Perancis,Front National,ataupun PAS kalau kat Malaysia.Tujuannya,bagi penguasaan penuh sesuatu entiti,sama ada bangsa,fahaman ataupun agama.

Religious terrorism macam al-Qaeda,Taliban,Mujahideen Deccan.Mereka ini seperti encounter mereka Irgun,menggunakan senjata.

Tapi extremist macam Parti Likud,tidak menggunakan senjata,sebaliknya menggunakan kuasa yang ada untuk menggerakkan kuasa tentera yang mempunyai senjata.


Pemerintahan khilafah sedunia?That's another joke.Bagaimana dengan rabbi2 Yahudi?paderi2 Kristian?Sami-sami Hindu?Dorang takde words to say ke?

MRM,open your mind.KHILAFAH ALREADY FAILED US TURKISH!KHILAFAH FAILS BECAUSE THOSE KHALIFAH WHO RULES,MISUSED THEIR POWER,FOR WOMEN IN THEIR HAREM.

Masa pemerintahan khilafah Turki Uthmaniyyah,khalifah-khalifah ini akan pergi ke kota Istanbul untuk mencari ratu gelek.Tapi bila di depan rakyat,memberi khutbah dan menjadi imam.

Oooh,and then ada yang cakap,"eh,zaman Islam,Arab maju,Eropah mundur..",memang betul.Tapi zaman itu zaman kehancuran Rom,berpecah belah kerana fanatik terhadap agama Kristian,di Eropah.Siapa menentang Pope dianggap menentang Kristian.Sama dengan keadaan Islam sekarang,siapa menentang mufti,bermakna menentang Islam..

- Ezreen,jangan jadikan sejarah sebagai momentum jaidi tak boleh. JAdikan sejarah sebagai penagjaran, kalau buruk kita jadikan baik dan lebih sepatutnya.
Tujuan kita belajar sejarah sebab kita jangan ulangi yang buruk, jangan jadikan sejarah buruk. itu boleh berulang

keadilan said...

Buku sejarah tentang khilafah di Turki tu siapa yang tulis?Sahih ke sumbernya?atau ianya propaganda nak burukkan khlifah?

keadilan said...

Dulu Nabi Muhammad cakap pasal agama Islam di kalangan orang bukan Islam lagi. Banyak agama lain selain Islam masa Nabi Muhammad dan seterusnya perintah.

Dulu Islam kuasai benua Timur manakala benua Barat dikuasai bukan Islam.

Pemerintahan Islam memang kuat dan dihormati sedunia sebelum dikacau daun oleh Barat sehingga kini.

Penganut Islam dan agama lain di duniasaling hormat-menghormati. Takde masalah pun. Pada orang bukan Islamlah kita dakwah pada mereka,, kalau mereka tak mau biarlah.

Pemerintahan Islam sering dipropagandakan oleh Barat melalui sejarah yang tidak pasti kesahihannya sebab nak burukkan Islam. Inilah kesan kerana Barat menguasai dunia dalam tempoh lama sebelum ini.

Tapi percayalah mereka takkan lama nak kuasai dunia selama-lamanya.

Barat tak habis2 nak seksa orang Islam, anggap ISlam sumber keganasan. Habis yang serang Afganistan, Iraq,Pakistan, Palestin, siapa kepala keganasan?

Deniel Ahmad said...

saudari ezreen,

apa yg anda 'merapui ni..'

penulisan anda jngn berdasarkan hujahan 'dngkal' fikiran semata-mata.
maaf, saya katakan , anda menulis dgn hnya melihat PAS dari jauh, nun di KANADA..

anda berhak untuk menulis, tp tolong buat research yg mendalam dan tolong kaji sumber kesahihanya..

hujahan anda sngt 'enteng'..

saya tidak mahu mengulas penulisan anda ini, tp saya kira minta saudari fikir,kaji sblm menulis,,jngn menulis berlatarkan sosio politik dan kehidupan masyrakat di kanada.. anda silap.

isu seperti 3GP kelantan, apa ini..bawalah hujahan dan fakta yg berasas dan ada number dan asasnya..

saya mohon maaf, kalau saya mmg 'kasar' kali ini..terpulang..

E the Prototype Robot said...

Buku sejarah tentang khilafah di Turki tu siapa yang tulis?Sahih ke sumbernya?atau ianya propaganda nak burukkan khlifah?

You nak sumber sahih?Make sure you pergi sendiri Turki,tanya sendiri dengan orang-orang awam.Oh ya,I got it from National Museum of Turkish.You better go there,oh ya,make sure you learn Turkish well.They don't speak English.

Non-Muslim akan didakwahkan tentang negara Islam dan menawarkan mereka sertai Islam, kalau tak mau takde paksaan. Pemerintahan Islam takkan tindak hak asasi orang bukan Islam.

Oh well,assimilation,right?Asimilasi ni buatkan orang kena ikut secara paksaan Hafiz.There's no such thing as takde paksaan.

250,000 orang Armenia dibunuh oleh Turki Uthmaniyyah kerana enggan memeluk Islam,how's that?

-MRM tidak sokong Ketuanan melayu tetapi MRM sokong pemerintahan khilafah Islam

it's your own statement,MRM.
http://matarakyatmalaysia.blogspot.com/2008/11/apabila-mca-memperlekeh-ketuanan-melayu.html

Harus diingat pemerintahan khalifah sedunia takde Raja, kalau adapun tak diikhtiraf bila khalifah perintah. Khlaifah cuma seorang dalam dunia ni yang nak amalkan kukum ALLAH

-Single man controls the entire nation.Itu diktator namanya MRM.Remember,khalifah,chairman atau whatever name you want to call,one single man tu nama dia diktator,faham?

Laksanakan hukum Allah?How about hukum-hukum agama lain?Think MRM,we don't live on this earth alone.

To all of you Deniel and MRM,

I believe religion is divine gift from God,but I didn't believe that religion is an excuse for those mullah or evangelist to take control of our mind.We have our own mind to decide,and that's it.

PAS parti yang hipokrit.Dangkal?It's no dangkal at all if some of fanatic PAS members make a fuss over Sure Heboh.It's no dangkal at all if these fanatic PAS members determine to eliminate democracy for establish "your so-called Islamic state".

Look at Saudi Arabia.How many human rights has been abandoned?Look at Sudan,in Darfur,every children and women been killed by those Arabs because things that they don't want to follow.

Look at Afghanistan,Taliban threw acid to girl just because they want to go to school.Look at them,they wack women when they're going out.What kind of religion teach like this?

You see,religion is for your own.To guide you from misleading.Religion prohibits you from generates hate,but look at PAS,they even call UMNO kafir.What's a problem with all of you.

The good thing about Canadian politics is there's no such thing as abusing religion.People like Mujahidin Deccan or Al-Qaeda use religion as excuse for their own agenda.And people like PAS will always use religion as excuse for their own agenda-to reign power.

Merapu?Think again bro.

E the Prototype Robot said...

Deniel,I believe in freedom of speech.No offense at all.It's my opinion and it's your opinion,that's all.

:)

Mata Rakyat said...

Kalau nak bagi pendapat pun biarlah ada bukti yang kukuh. Ok izinkan saya terus berdakwah lagi