Sunday, March 8, 2009

Warning to All Members.

If racism is around this blog,I think I want to close down this blog.This blog are become too political and some,hurting another members,and some,allowing racism in their article.

When this groupie blog launched few months back,I believe it's a medium to share our expression,about sports,arts,movies,life,politics,and everything.I also invited fashionistas to write.My brother once an active member,because he loves to write about football or any sports.Like myself,I also love to write about movies,and some of my thoughts.Some might political,some may not.

I don't know with all of you Malaysian bloggers,addicted with politic is not good.You may hurt other feelings when you write an article without ever to think what is consequences.

I believe ideas can be share,but I can't share hatred and prejudice.It's fine to talk politics but this is way too much.

Malaysian politics is the dirtiest politic scene I ever know.And I'm giving up to take care of this issue.To be frank,I hate Malaysian politics.Everyone's here were talking about economy recovery,either from Liberals or Conservatives in Canada,working together to solve problems,but in Malaysia,both sides are emotional,and that extend,idiotic.

I don't care which part are you from.I don't want to know.But I want to say,please stop politicalize this blog.This blog is a medium to share ideas,not political agenda.

I don't give a fuck if Hishamuddin Rais always write about politics because he don't even know what the hell he writes.He told the whole world he is a socialist,but he always be racist by calling Mat Tempe,Mat Gelap or whatever it is,that's a racism,pal.And I don't want this blog to become as low as Tukar Tiub.Seriously.

Before you write,think.It's okay to share your ideas,but if you're doing copy-paste and with the laugh kah..kah..kah..,seriously you're degraded yourself.

This is not a political blog.This is sharing idea blog.

Thank you.

Admin.

9 comments:

Adryan said...

Malingsial GOBLOK!

Racist,prejudice,you are the suckest country in the world.

A nation without an identity.Identity crisis,perhaps.

Petronas Towers that you always proud of,were designed by Italian,constructed by Japanese,and built by Indonesian.

Hey political junkies,all of you are idiots!Everyday we watched BBC and we're looking you as bad as African countries.

There will be the time Malingsial will scavenge in the road of Jakarta.We already going forward,you're not.

I to D to I to O to T!IDIOT!

nami o fish said...

Adryan,sepertimana kamu tidak mahu orang Malaysia memanggil negara kamu 'Indon',macam jugak dengan kami,kami pun tak suka dipanggil 'Malingsial'.

Kenapa nak jadi macam sesetengah ignorant,orang yang tak reti nak hormat orang lain?

Serious,Hishamuddin Rais is not a noble man anyway.Dia manusia biasa.Tak semua kata-kata dia betul walau idea dia sometimes bagus.

Dah lama dah tak menulis article kat FOB pasal tak tau nak tulis apa.

Nak tulis pasal politik boleh,tapi jangan sampai menyakitkan hati orang.

About tempe thingy,you are what you eat.Insult your food means you're insulting yourself.

Agak-agak faham tak?

Huhu,ntah,blog ni pun macam takde anchor je.Melayang-layang tanpa arah.

Aril pun dah lama tak menulis.Busy kot sejak kawin.Kalau tak,dia suka open cerita bola ke apa.

nami o fish said...

"I do not agree with what you have to say, but I'll defend to the death your right to say it."

Voltaire.

Uncle John said...

Saya perhatikan blog ini sudah agak kurang 'menyengat' dan agak kurang jelas mengenai apa yang ingin diperbincangkan seterusnya diulas bersama.

Kelihatan pada awal kemunculan blog ini, jelas kelihatan agenda dan isu yang ingin dibawa,walaupun agak kritikal, namun masih positif dan dalam keadaan yang ilmiah.

Seharusnya di Pihak Bloger dan Admin ambillah langkah yang terbaik bagi menghidupakn blog ini kembali.Penampilan blog ini juga ada baiknya dikemas kini.Maaf saya katakan ianya agak kurang kemas.

Semoga semangat bermuzakarah di dalam blog ini dapat diteruskan ,di masa yang sama mampu melahirkan Bloger yang mampu memberi sumbangan idea dalam medium serba baru ini.

LeeSlimShady said...

ha..ha..ha....

makanan bukan Rasis....

Saudara Nami sudah terlalu jauh tersesat dengan makna kebejatan bangsa..

Kami bukan Bangsa Yang prejudis...awak juga silap saudara Adryan...

kalau tidak mengapa Anwar Ibrahim menerima konsep demokratik...

Ya.. mungkin betul apa yang awak katakan itu saudara Adryan...

kalau awak nak tau persepi ini lah kami tentang sekarng ini....



CUBA JADI INSAN YANG TERBAIK SEPERTI PAK NATSIR

nami o fish said...
This comment has been removed by the author.
nami o fish said...

Uncle John,nko nak tau kenapa blog ni pada awalnya jelas dan ilmiah,sekarang tidak lagi?

1.penulis-penulis asal macam aku sendiri,Ez,Hafiz,Aril dan Deniel semua dah tak tulis kat sini lagi dah.

2.Ada orang suka copy paste article orang pastu suka-suka letak macam article dia.

Eh,at least pergi la mintak kebenaran dulu,ye tak?Article tu aku dah baca lama dah.Kalaupun nak copy paste,ubah la sikit ayat2 bagi tak nampak copy paste.Translate english ke BM pun xpe lagi.Ini copy bulat-bulat.

Apa yang makanan tak rasis Lim?Hang cina kan?Cuba aku cakap hang makan chopstick celup kuah babi,hang marah tak?

Aku panggil hang 'bangsa makan babi' hang marah tak?Marah tak?Racist tak?

Kalau tak nak orang maki hang,cubalah faham.Dah orang marah tu,marah la.Takkan tak faham-faham lagi kot?Takkan nak jadi macam BN kot,cakap berkali-kali tak faham?

Bukan susah pun nak delete perkataan tempe atau konotasi yang menghinakan tu.Bukan susah sangat.

Woit,aku tak pro BN,aku tak pro Pakatan.Semua aku tak sokong.Sejak Anwar kata 16 September tak jadi,sejak tu aku tak percaya dia lagi.Aku bukan sokong sangat dia.

Macam mana orang nak percaya kat hang,hang kata hang pejuang pro demokrasi,hang kata hang pejuang kebebasan,tapi once orang dah chop hang racist,macam mana hang nak cakap lagi?

Memang aku Jawa.Tapi aku rilek je berkawan dengan semua orang.Aku tak hina petai,aku tak hina chopstick dan aku tak hina kuah dal.

Woit,aku tak suka Mahathir,tapi aku tak hina makanan mamak.Aku tak suka Najib tapi aku tak hina Bugis dan aku tak suka George Bush tapi aku tak hina topi cowboy.

Sekarang,nko tak suka Khir Toyo,itu nko punya pasal.Aku pun x suka dia.Tapi pasal nko hina tempe,nko hina Jawa,itu yang jadi problem.

Kalau ilmu tu jenis copy paste,tak dibaca bersungguh-sungguh,jadi macam ni la.

Bukan nak cakap aku pandai.Aku pun bodoh gak.Tapi kalau hang pandai sekalipun,janganlah sakitkan hati orang yang bodoh macam aku ni,pandai!

Ez the Conspirator said...

I think groupie blog should be in group,right?

Politics,politics..bla..bla..bla..

Socialist,radicalist bla..bla..bla..

I'm getting fade up with this group.

Chegu Peace said...

if someone fade up, just easy to say,please shut up.

ayat ni ditujukn pd yg firstly Dr.Ahmad