Tuesday, March 17, 2009

Ali Ketam Kena Reject.....

ALI Rustam sudah memasang angan-angan untuk jadi Timbalan Presiden UMNO dan juga Timbalan Perdana Menteri Malaysia, gandingan antara beliau dengan Najib. Besar sungguh harapan beliau. Harapan itu semakin memuncak apabila beliau dikatakan telah berbelanja cukup besar bagi mendapatkan jawatan tersebut........... Tapi perbelanjaan itu telah memakan dirinya sendiri...apabila perbelanjaan yang di keluarkan untuk pertandingan jawatan parti di gunakan untuk membeli undi para perwakilan....

Perhimpunan Agung UMNO (PAU) 24 March 2009


Akibatnya Ali Ketam yang bertanggungjawab untuk meng'rekemen'kan Shah Rukh Khan supaya dapat "title" sebagai usaha "bodek" nya pada timbalan Presiden(yang mana Bininya Rosmah Minat Hindustan) telah terpelanting ,malah dilarang dari bertanding dalam mana - mana jawatan dalam UMNO...Ini kerana Ali Ketam telah "terkantoi" apabila di tangkap oleh lembaga Displin UMNO kerana mengamalkan politik wang...dengan erti kata mudah Ali Ketam "beli Undi"

Dengan itu....maka Ali ketam di isytiharkan oleh pengerusi lembaga displin UMNO Tengku Ahmad Rihtaudeen sebagai hilang kelayakkan bertanding...Menurut Ahmad Rithauddeen, Ali didapati bersalah Perkara 10.1, Tata Etika Ahli Umno yang membawa hukuman dilarang daripada bertanding atau dipilih ke jawatan Timbalan Presiden sahaja.




Antara yang di tangkap kerana Politik Wang atau senang cakap RASUAH UMNO la....adalah menantu PAK LAH sendiri iatu Khairy


Tetapi Khairy hanya di beri amaran tetapi masih boleh bertanding jawatan pemuda..ini mungkin Khairy Rasuah tak banyak kot..atau khairy baru "first time" main rasuah...jadi kena "kad kuning" je lah..antara yang di beri amaran lagi ialah "of course" PAK MAT TEMPE....



ha..ha..ha... tapi Nasib Mat BOTOX ni agak baik pasal dia pon sama macaam khairy kena sound jerrk....he..he..he...tapi bila aku lihat tentang 250 kes Rasuah UMNO yang sedang "main" kat Lembaga displin dan SPRM,aku pikir balik, ape selamat ke UMNO/BN daam PRU-13 nanti?Dah nampak Real macam ni takkan melayu nak pilih pemimpin Korup......hmmm.....aku ingat UMNO innallilah......




simpan lambang ni,nanti nak ukir kat batu nisan

2 comments:

Dewata said...

Baru gua nampak, politik itu kawan tikam kawan. Kena pandai main.

LeeSlimShady said...

dah lama benda ni jadi....Ramai yang tak tau.....

yang memulakan budaya ini tentulah UMNO