Thursday, March 12, 2009

F.O.B ni dh makin hambarla...elok tutup je


Aku x tau sejak akhir2 ni dh mkin x sronok nk kunjungi F.O.B. ni dh x cm dulu. Apatah lg ownernye sound sbb ade blogger lain sbut topik politik je, pastu trus dh anggap F.O.B ni dh mcm x wujud.

Mna x nye bnyk tulisan yg dipost x de yg komen. Baik aku nye org lain nye so aku rase drpd aku post kat F.O.B ni baik aku ckp kt dinding lg baik

org2 kuat asal F.O.B kcuali aku sumer dh x main F.O.B n lbih post kt blog msing2 yg dlu rajin mnulis kt sini pn dh x sudi dh ntah 2 bca pn x skar skali lalu je.

kpd owner F.O.B. aku nk tau ape tjuannye F.O.B . ni nk dibuat? ade pkai new rules ke x leh post politik lg sbb owner ni dlu bkan main lgi ckp poltik M`siala,AS la, Kanadala,

dh tu bila x jdi 916 trus give up fade up nk ckp psl politik, hey come onla skrg ni jlnnye satu je iaitu PRU 13, kn Pakatan Rakyat dh buat undi x prcaya PM tpi ditolak speaker dewan.

Itu yg aku tau naper owner ni dh x mau ckp psl poltik lg yg lain biar dia je ckp klau dia nakle.

dhtu yg bloggers lain yg dlu dlu(kcuali Lee) bkan main malatop kt sni pn haram dh anggap F.O.B. ni mcm smpah je, yela dh takde org kuat nk post kat sni dh tu bila aku n blogger lain post nk komen pn x de langsung dh haram agaknye.

kpd bloggers lain aku nk tanye knapa korg sume diam kt sni? aku trasa mcm ada org yg cakap belakang, knapa x trus-terang je kt sni? x mainla belakang org mainla dpan2, itu pn buat2 tak tau pulak

klau mcm tu ni adalah post aku yg trakhir dlm F.O.B. ni. aku ni bkannye jenis org yg suka chatting so x de org yg nk komen blog aku sndiri aku x kisah pn. tpi klau bloggers F.O.B. dh tau mau hormat post org lain so aku pn fade up nk tulis, betul..

baik aku post kt blog aku sndiri x de org komen pn x pe mcm aku ckp dgn dinding jela. aku x kisah klau dlm blog aku ni x de org komen tpi klau org F.O.B x mau support post each other so it`s better I quit.

kpd owner F.O.B baik tutup je blog ni klau dh x mau post kt sni sbb korg pn dh ade blog sndiri buat ape nk F.O.B. lg btul x? apa bezanya blog F.O.B ni dgn blog korg sndiri? ni bkan soal blog personal or not or any alasan yg sngaja dibuat nk elak mnatap tulisan yg hodoh2 ni di mta org kuat F.O.B.

APa tujuan F.O.B ni dh x de arah tju la bile ownernye bukan main emosi bila blogger lain turunkn tulisan psl politik pdhal dulu diala yg trgedik2 tulis psl politik....

Snang aku nk kata klau x suka nk tulis dlm blog F.O.B ni baik tutup je post jela dlm blog korg...

Aku pn dh patah hati nk post tulisan ni kt sni, so this is my last post

9 comments:

LeeSlimShady said...

Lee nak ingat kan Ezreen...

jangan terlalu sensitif....Lee tau Ez jiwa perempuan...

Jangan berfikir secra emosional tapi berfikir secara Profesional....

psal kalaus semua orang dapat berfikir sebegini mak kita boleh hlangkan persepsi provokasi dan paham kan betul - betul makna sesuatu posting dan mesej yang di bawa...

Faham ya Sayang ku Ezreen....

LeeSlimShady said...

sepatutnya ia jadi tempat untuk searkan kebenaran

Chegu Peace said...

bia` pila itula org ckp pkai kpala otak bukannye kpala lutut. aku tujukn ayat ni kpd mereka dan keluarga mreka

lain kli kna gunakn akal fikiran bukannye emosi

nila jdinye bila manusia ikut hati, ikut hati mati tau tak?

Chegu Peace said...

Lee ko x pyah post tulisan baru aku nk dngar motivasi drpd pihak yg brkenaan

Chegu Peace said...

aku lupa kn phak2 yg brkenaan anggap F.O.B ni cm rubbish.

Depa nk atau tak bia` pila

Anonymous said...

"Uncle John,nko nak tau kenapa blog ni pada awalnya jelas dan ilmiah,sekarang tidak lagi?

1.penulis-penulis asal macam aku sendiri,Ez,Hafiz,Aril dan Deniel semua dah tak tulis kat sini lagi dah"


haha.nami,nami. ilmiah ni menatang apa aye? sekilo berapa ringgit ilmiah ni? kat mana boleh beli ilmiah ni aye?

"think localy,act globally or, think glokal..eh globally, act locally. mana satu aye?

Sharp.Shooter said...

laa..wa baru jumpe blog ni dah nak tutup..semangat kura-kura betul...^_^

Vanguard said...

sorry la..agak busy sikit...sebab bulan akhir last sem final year...
tapi ni bukan alasan juga la...
will try harder...

yg penting mesti terus wujud...
lawan tetap lawan...

LeeSlimShady said...

Maaf GENG.....

aku akan teruss memposting.....


KEBENARAN... harus di sebarkan.....

Padaa Ezreen.....

cepat - cepatla kawin ...supaya dapat buangkan sikap senitif awak tu