Tuesday, October 28, 2008

Semoga penulis tak jadi penganggur lagi


Penulis risaula keadaan sekarang. Bukannya apa penulis dengar dan baca di AS saham jatuh teruk, syarikat besar dah banyak tutup bankrap. Tadi penulis dengar di radio bahawa di Thailand sejuta orang dibuang kerja. Sebelum tu di Sinagpura, ramai rakyat Malaysia nak diberhentikan kerja, walaupun akhirnya mereka dipanggil oleh tempat kerja lain di Johor.

Yang penulis bimbangkan takut syarikat swasta dah nak buang orang, janganla jadi begitu. Dahla nanti 50,000 orang kakitangan awam yang berkontrak bakal dibuang menjelang akhir tahun ini. Alasannya sebab fulus.

Penulis sangat alu-alukan bila Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim sanggup tangguhkan hasrat ambilalih kerajaan pusat sebab nak kerjasama dengan kerajaan. Alhamdulillah rakyat Malaysia dapat Ketua Pembangkang begini. Memang beliau tak gila kuasa padahal boleh nak kerjasama dengan kerajaan. Terpulangla pasangan Dollah dan Najib kalau mereka sanggup lupakan ego mereka.

Abdullah pun satu tolongla selamatkan ekonomi negara inidaripada terus mereka dan jangan asyik nak tidur je.

2 comments:

Shaiful said...

Model mana plak nie?
Btw, Aril kawin ngan Citra Sasmi? Saperkah Aril ittew?

Aril Cantona said...

woit,kalau kena fired,kena pecat,janganlah harapkan kat sektor kerajaan je.

macam ni aku ajar kau.dulu masa aku kat sana dulu,aku follow pakcik aku bukak kedai soya kat pasar malam.nami pun tolong aku sekali.

jadi kalau dah takde keje tu,buat la keje.duit modal?berniaga mesti ada modal kan?kau jangan la fikir asal nak berniaga nak berjota2.

start dengan RM200 dulu.Beli payung,table,pastu modal air soya.Kalau tak dapat table kat pasar malam,try bukak kat tepi sekolah ke,tepi padang ke.

Satu bulan kau dah boleh balik modal.

Jangan nak mengharap kat kerajaan je.Sosialis memang sial beb.Bukak sikit perniagaan tu,toksah nak harapkan kerja office je.

Aku pesan ni sebgai member kau,terpulang la kau nak terima ke tak.